Wout Arxhoek Echt

Wout Arxhoek Echt

Wout met Shila van de Chesannehof – overleden 10 september 2020

We leerden Wout kennen zo’n 15 jaar geleden. Ik moest van Jacobijn mee naar een hondenkeuring in de open lucht. Was al eens mee geweest naar een binnen keuring. Jonge jonge wat baalde ik…. Zonde van mijn dag. Op de keuring in Echt zag ik Wout weer. Ik zei tegen Jacobijn als hij zo dadelijk klaar is met keuren dan laat ik hem Eline zien. Ik had haar bij als pup van circa 3 maanden. Jacobijn zei tegen mij NEE ! dat kun je niet maken.

Ik zei jawel hoor, ik zie wel wat hij zegt. Ik liep recht op hem af en vroeg hem “wil je naar mijn jonge hondje kijken?” Hij kijkt mij even aan… en zegt dan “ja, laat hem maar eens zien”op een ferme toon. Ik haalde de pup en hij zei tegen mij “als ik dadelijk zeg dat het niks is? Wat doe je dan met de pup?

Ik zei meteen zonder blikken of  blozen:  Dan hoef ik nooit meer naar een show en ga ik met haar jagen. Hij bekeek de pup pakte haar op, zette haar weer neer – bleef er naar kijken en zei tegen mij:  ik zou haar maar houden en veel laten zien, want jagen gaat ze toch wel doen.

Snapte nog niet goed wat hij er mee bedoelde, maar ging terug naar Jacobijn en vertelde wat Wout mij gezegd had. Eline heeft vele shows gelopen, maar ik bleef maar aan Wout denken wat hij over het jagen had gezegd.

Eline was super eigenwijs maar een hele harde werker. Tijdje later toen ik Wout weer zag vroeg ik aan Wout wat hij bedoelde met jagen “dat doet ze toch wel””. Hij lachte voor de eerste keer naar mij en zei – ik zal het nooit meer vergeten – Deze hond is zo goed gebouwd dat die heel goed kan bewegen en de uitstraling heeft van een echte werkhond. We hadden al veel ervaring met Duitse Jachtproeven waar Eline dan ook in uitblonk tot op Europeesch niveau.

We vierden feest toen de eerste IMP werd gehouden en Eline de Eerste Prijs haalde van alle deelnemende landen. We leerde zijn vrouw Anja kennen als ze weekendjes in Brabantse landschap vertoefden. En ik vroeg of Wout een lezing wilde geven toen wij bezoek uit Amerika/USA Tom Macdonalds hadden. Heel de middag zaten ze hier achter op de plaats, samen te bakkeleien over de Kleine Munsterlander cq Heidewachtel.

Wat heb je nog veel lezingen gegeven die wij graag bezochten. Want ik had geleerd dat een hond goed gebouwd moest zijn om de hele dag te kunnen jagen.’s Avonds een bakje brok en de volgende dag was de hond weer fit en in goede conditie om te jagen. Zwijnen, vossen, hazen, eenden, ganzen, konijnen, fazanten, patrijzen of het nazoeken van reeën het maakte Eline niet uit.

Wout wat jij zag aan een pup van drie maanden – het kwam allemaal uit.

Eline werd in 2009 WereldWinner in Bratislava Slowakije en Suchensieger op de allereerste IMP (Internationale Münsterlander Prufung).

We hebben veel gepraat over de passie van honden, borreltjes gedronken en over jou kennis van jachthonden gepraat. We zullen je allemaal missen. Te vroeg… te Jong… ben je van ons heen gegaan. We hadden nog veel van je kunnen leren, blij dat wij jou hebben ontmoet op die show in Limburg Echt.

Wout feliciteert Hans met zijn AA-diploma op de Nimrod 2015 te Lisse met Kilian,
dochter van Eline

Hans en Jacobijn

Reacties zijn gesloten.