Meer over ons

Meer over ons

Huize Chesannehof

Contact-adres: Hans Joosten en Jacobijn Mentrop-Joosten,
Snoertsebaan 21, 5753 RS Deurne. Tel. 0493-321584 – email [email protected] of [email protected]

Buitenren voor de pups.

Terugkomdag bij Chesannehof

Alle nestjes die door ons gefokt zijn worden uitgenodigd voor een terugkomdag als ze wat ouder zijn.
Een informeel samenzijn waarbij je onderling ervaringen uit kunt wisselen. Datum en tijd laten we altijd tijdig weten.

Terugkomdagen
Nestje Matice en Riddar Kato – 2018
Nestje van Nova en Riddar Kato – augustus 2018
Mikael en Melinda uit Zweden waren een weekje op Visite bij Chesannehof met
hun drie Reuen Arn, Jägermeister & Riddar Kato,
ging allemaal heel er goed met onze meiden en Clooney.

Chesannehof Wedstrijddagen

Iedereen die een officieel diploma haalt (KNJV, ORWEJA, Duitse Proeven of deelneemt aan Tentoonstelling) met zijn of haar Chesannehof-topper, wordt in dat jaar aan het einde van het seizoen (november) uitgenodigd voor een
wedstrijdfeestje. De Wisseltrofee wordt uitgereikt en we zorgen voor eten en drinken.

Het puppengebeuren is toch echt wel mijn ding!


Pupkes van Nova 2 dagen oud – ze vind het allemaal best.

Als de pupkes geboren zijn proberen we het hier de eerste drie weken rustig te houden, zodat de moeder in alle rust goed voor haar kroost kan zorgen. Oogjes en oortjes gaan na 14 dagen open en de pupkes drinken alleen nog maar melk bij de mams. Na drie weken beginnen het echte hondjes te worden en worden ze mobiel. De werpkist gaat open en ze krijgen meer ruimte in het Puppyhok. Dan gaan we ook wat taken overnemen van de mams.
Na drie weken mogen de nieuwe baasjes op visite komen! En dat elke week. We noemen dat de Puppy Party. Met 4/5 weken als de karakters al wat gevormd zijn gaan we kijken welk pupke het beste bij jullie past. Ondertussen wordt er volop gesocialiseerd. Met goedweer lekker naar buiten, kennismaken met haar- en veerwild, kleine kinderen, schottest, allemaal mee in de auto én de laatste week wat oefenen met de nieuwe baasjes aan de lijn en los door de tuin.
Altijd een feest zo’n Puppy Party. En je hebt al een band opgebouwd met de pup en de andere baasjes.

Moeder Chesanne met dochter Enana Chica en Eline Evita.

Bent u geïnteresseerd in een pupke van Chesannehof, kom dan eens kennismaken met onze honden en met ons. We vinden het namelijk erg belangrijk om tijdig kennis te maken met nieuwe baasjes.

Heidewachtels zijn super in de jacht maar we kunnen niet allemaal jager zijn, daar is Nederland veel te klein voor. Maar we vinden het wél belangrijk dat een heidewachtel dagelijks voldoende beweging krijgt. Een uur per dag lekker rennen en snuffelen (zonder lijn) is eigenlijk toch wel een must voor een heidewachtel. Het zijn honden die er graag bij willen zijn en mits voldoende beweging ook heerlijke huishonden.

Heidewachtels zijn geen honden om dag en nacht in de kennel te zitten, dat is veel te saai voor ze. Ruimte en aandacht hebben ze nodig. En echt ze vinden alles leuk!

Wij zijn aangesloten bij de Heidewachtelvereniging en fokken volgens de richtlijnen. Daarnaast hebben we zelf ook nog een hele hoop fokeisen.
Door onze passie voor het ras, kennis & ervaring zijn we zeker op de goede weg!

Een goed karakter; lief voor het hele gezin, goede gezondheid, goede lichaamsbouw, goede dresseerbaarheid, perfect jachtinstinct en natuurlijk moeten ze ook nog heel mooi zijn!

Aangesloten bij:

  • Nederlandse vereniging van Heidewachtels
  • KNJV Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging
  • Kleine Munsterländer Rheinland (D)
  • Jagdgebrauchshundverein Gelderland e.V. (D)

IN MEMORIAM

Chesanne is op 21 september 2007 ingeslapen.

KORT MAAR HEVIG (2000/2007)

Chesanne was onze eerste heidewachtel met stamboom. We hadden toen onze Mechelaar Tanja nog en zij kwam hier als pup bij. Een klein brutaal heidewachteltje die onze Tanja erg zat te klieren; èn maar aan die staart hangen. We hadden vaak medelijden met haar, een hele lieve hond die nooit een grauw aan haar heeft gegeven, terwijl ze dat toch echt verdiende.
Na verloop van tijd gingen we op jachtcursus met onze Chesanne, we kwamen terecht in Someren. Hans belde daar aan en zei “ik heb een hele goede hond en ik wil oefenen voor het A-diploma?.”
Hier hebben we achteraf nog vaak om gelachen. Ik geloof dat Chesanne toen 9 maanden oud was. Een A-diploma loop je normaal als de hond 4 of 5 jaar is en het is de bedoeling dat je vooraan begint met een C- of een B-diploma.

Maar Hans zette door. Toen Chesanne 1,5 jaar was ging ze op voor haar A-diploma bij de Heidewachtel-vereniging.
De keurmeester gaf nog vinnig aan “wat kom je hier doen met zo’n jonge hond?”
Ze heeft het niet gehaald… maar toch!
Ondertussen werd er veel gejaagd, op de eenden, konijnen, hazen. Zodra er groene kleding te zien was, zat Chesanne al klaar. Ze zat trouwens elke dag al rond half vijf te wachten op Hans én klaar te wezen.
Wat gaan we doen baasje?
Op de duiven deed ze ook erg graag. Ze keek me dan heel verontwaardigd aan als Hans na de eerste gemist te hebben ook nog de tweede miste.
Vakanties in Barendrecht waar ze pontificaal op de Captains chair zat, als we gingen vissen op de Oude Maas, jagen in de Belgische Ardennen en Duitsland, waarvoor Hans alleen uitgenodigd werd omdat hij Chesanne meebracht.

Geen enkel stuk wild sloeg ze over, als iedereen doorliep zat zij nog te blaffen dat we echt een konijn lieten zitten. Als de jacht was afgelopen en terugliepen naar de auto dan stond ze nog snel even voor op een fazant, baasje we kunnen nog niet naar huis die fazant laat je toch niet zitten!

Voetballen met de kinderen en niet op willen houden, evenals aangeven dat ze geaaid wilde worden om nooit meer te stoppen. Chesanne kon alles! Chesanne hoelaat is het? Afhankelijk van het tijdstip blafte ze dan. Aan haar tijd is nu een eind gekomen.
Chesanne, eigenwijze heidewachtel, bedankt voor die fijne tijd, kort en hevig, maar het was héél erg bijzonder met jou! Je leeft voort door alle herinneringen, je kennelnaam en je nakomelingen, want Eline lijkt heel erg op jou, misschien dat ik haar dan jou naam maar moet geven.

Dag dag, lieve dondersteen