We hopen pupkes te verwelkomen begin augustus

We hopen pupkes te verwelkomen begin augustus

Met de Pinksterdagen hebben we de reu voor Bailey bezocht. En een dag later is ook Petit Eline gedekt. Maar nu eerst de combinatie voor Bailey.

Bailey is nu drie jaar en dit wordt haar eerste nestje als hier pupkes van komen.

Kamp. Bailey Nova van de Chesannehof, VJP, HZP, VGP, Junior Worldwinner 2018, Jeugdkampioen 2018, BVT, SJP’s B.
Bruinschimmel – 52 cm schofthoogte,

Uitmuntend exterieur, HD-A, ECVO onderzoek.

Kamp. Bowie, Winner ’19, Clubmatch Beste Reu 2019, SJP B’s
Bruin/wit – 54 cm schofthoogte,

Uitmuntend exterieur, HD-A, ECVO-onderzoek.

Bowie, roepnaam Ozzy ben ik al een hele tijd aan het volgen. Ik wilde het beste voor Bailey en ik denk dat ik dat met dekreu Bowie van Ellen heb gevonden. Vorig jaar zomer zijn ze hier op visite geweest om Ozzy voor te stellen. Hij werd meteen opgenomen in onze dames-roedel.

Bowie heeft een gouden karakter, woont thuis met drie andere (Labradors en Toller retriever) reuen en heeft een super baasje wat alles met hem doet. SJP’s B-diploma’s halen, Show lopen en heel snel Kampioen worden.

Sinds afgelopen jaar wordt Bowie ook ingezet voor de actieve praktijkjacht met dank aan Henri.

Dekreu Bowie heeft zijn eigen website www.heidewachtel-ozzy.nl

Bowie zit graag op schoot, niet alleen bij Ellen maar ook bij Hans en mij.

We houden jullie op de hoogte.

Foto’s van Bailey en collages door Ellen van Leuken.

2e Combinatie

Petit-Eline van de Chesannehof en Int. Champion C.I.E. Clooney Matice van de Chesannehof.

Petit Eline van de Chesannehof, VJP, HZP, VGP-1, SJP’s B
Bruinschimmel – schofthoogte 52 cm HD-A – ECVO oogonderzoek

Petit Eline is een nakomeling van onze Wereldse Eline en heeft al eerder pupkes groot gebracht. Een hele lieve zorgzame moeder. Dit wordt haar laatste nestje omdat ze in september acht jaar wordt.

Voor haar ben ik (2012) mijn jachtakte gaan halen zodat ik haar zelf kon africhten voor de Duitse proeven. Jachtakte halen was een makkie als ik denk aan de trainingen met Petit voor de VGP. Echt wel…. Bloed Zweet en tranen. Maar het resultaat telt.

Het was ook niet zeker of ik haar nog kon inzetten voor de fokkerij. ECVO onderzoeken vonden niet plaats door de Corona maatregelen. Gelukkig mocht ik 19 mei het oogonderzoek laten doen (terwijl het eigenlijk pas 1 juni vrijgegeven werd volgens de richtlijnen).

Voor Petit had ik “onze” Clooney op het oog. Clooney heeft een paar maanden bij Chesannehof gewoond. Heerlijke lieve heidewachtel alleen een reu met allemaal dames is toch wel erg moeilijk. Maar Clooney heeft sinds augustus 2018 nieuwe baasjes nl. de Fam. Chodera in Polen. Met dank aan Agnieska PL Droombaasjes want Clooney heeft alles gevonden wat hij nodig had. Hondenvriendjes teckel, duitse herder en Heidewachtel teef Zoya. Hier zijn in 2019 ook hele mooie pupkes van gekomen en pup Billie woont nu ook bij hun. Inmiddels is Clooney al meerdere malen pappa, met pupkes in o.a. Zweden en USA hoe leuk is dat.

Clooney Matice van de Chesannehof

Int. Ch. C.I.E. Clooney Matice van de Chesannehof
Bruinschimmel, schofthoogte 55 cm, HD-A, ECVO oogonderzoek

Met Clooney wordt heel veel gereisd. Zou ook naar de World Dog Show gaan in Madrid – Hotel en vliegreis is al betaald maar ging dit jaar ook niet door, door Corona. Is inmiddels kamp. en Jeugdkampioen in Polen, Kampioen in Slowakije werd de BOB in Oostenrijk. Wint elke jachtwedstrijd en mag ook mee op de actieve praktijkjacht.

De combinatie met Clooney in Corona-tijd was niet gemakkelijk. Wij mochten niet afreizen naar Polen voor dekking. Ook Clooney moest zijn ECVO onderzoek herhalen. Gelukkig kon dat op 28 mei jl. in Warschau (drie uur heen en drie uur terug reizen. Petit was inmiddels loops. Koerierdiensten reden niet in het weekend, een extra lang weekend (Pinksteren). De dierenarts had liever gekoeld sperma (geeft een beter resultaat, maar blijft niet zo lang goed) uiteindelijk op 28 mei de beslissing genomen dat we voor bevroren sperma gingen want dat kon ook alleen maar in Warschau. Twee dagen later zou het dan geleverd worden. Helaas het werd 5 dagen later. Petit was er dinsdagmorgen helemaal klaar voor ….. alleen het pakket van 13 kg met stikstof met drie kleine pipetjes was nog niet getraceerd. Doordat we allemaal belden uit Ciele en Warschau uit Deurne en Horst over dit ene pakket kreeg Fedex in de gaten dat het toch wel heel belangrijk was. Om 12.00 uur werd het geleverd en om half een stond Petit op tafel.
Een hele bijzondere ervaring….. De zaadjes kwamen weer tot leven

Heel veel dank aan Dierenkliniek Horst voor alle extra inspanningen
m.n. Jack, Leonie, Anneke en Gerard.

Laat onze droom uitkomen….. en hopen dat we ook uit deze combinatie begin augustus pupkes van mogen verwelkomen bij Chesannehof,

Ze worden in iedergeval heel speciaal en ongetwijfeld blijft er dan één hier en één in Polen wonen.

Misschien overbodig te vermelden Hogere prijsklasse.

Momenteel heb ik al heel veel pup-aanvragen. Meer dan dat er pups geboren zullen worden.

Reacties zijn gesloten.