VGP voor onze Bailey

VGP voor onze Bailey

Erg blij dat Bailey (2 jaar jong) de VGP heeft gehaald en kreeg voor haar
neusgebruik een 4H uitgereikt. Bailey had prachtig voorgestaan op fazanten en hazen.
Citaat von Gerd Hornbergs: Der Hans hat gestern eine super VGP mit einer 4h in der Nase gezeigt. So eine tolle feldarbeit hätte die Richter selten gesehen.

Bedankt JGV Neuss – Grevenbroich, Gerd Hornbergs, Gaby en Bernd die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Drie weken terug had ze haar teentje gebroken. Deelname aan Veldwedstrijden moesten we cancelen, evenals een tentoonstelling. We hebben alles in het werk gesteld om haar toch deel te laten nemen aan de VGP-prüfung, al was het dan een week later bij de Draadharen, want Hans had hier zo veel voor getraind. En het heeft gewerkt.

De VGP is de Meesterproef in Duitsland. Drie keurmeesters zijn twee dagenlang bezig met de drie deelnemende honden. Zweetwerk, Vossensleep en vos uit hindernis, slepen met veer- en haarwild, waterwerk, veldwerk, zelfstandig uitwerken van bospercelen, hazenrein, nabootsen van drijfjacht, etc. Onvoorwaardelijke gehoorzaamheid gecombineerd met het jachtverstand van de hond.

in totaal deden er 11 honden mee…………….. groep van hans
Groep van Hans, keurmeesters, jachtopzichter, helpers en 3 deelnemers
Reacties zijn gesloten.